2010 m. spalio 14 d., ketvirtadienis

T9 lietuviškai

SMS žinučių rašymą pagreitina labai smagi, bet ne iš karto perprantama
„dirbtinio intelekto“ funkcija, - nuspėjamasis teksto rašymas T9.

Maigome klavišus telefone tik po vieną kartą, o telefonas nuspėja „koks žodis turėtas omeny“. Rašysite žodį „Vilnius“ ir „V“ raidei surinkti spauskite mygtuką „8“ ne tris kartus, o tik vieną! Taip greičiau.

Daugelis mūsų neperprantame T9, nes rašydami stebime ką rašome, o čia teisingas žodis atsiranda tik po to, kai jis visas surenkamas. Iki tol rodomos „nesąmonės“ ir tai glumina.

Tikriausia T9 neperprandame dar ir dėl to, kad numatytoji kalba T9 tekstams paprastai nėra lietuvių. Angliškų žodžių siūlymai suerzina ir skubame tą „nesąmoningą“ t9 išjungti.

Įsijunkite telefone T9 nuspėjamąjį tekstą būtent lietuvių kalba ir pabandykite rašyti maigant raides tik po vieną kartą, o rezultatą stebėkite tik baigę rinkti visą žodį. (Pradėkite mokytis su ilgesniais žodžias.)

Trumpesnius žodžius renkant sunkiau nuspėti „ką turėjote omeny“, todėl „telefonas tikisi“, kad patikslinsite kuris variantas Jums reikalingas mygtuku *.

Labai gaila, kad nors pardavėjai telefono savybėse visada nurodo ar yra T9 teksto rinkimas, tačiau retai prideda informaciją kuriomis kalbomis tai veikia.
Štai mano „Sony Ericsson“ telefonas neva turi T9, bet lietuvių kalbos žodyno nėra. Atnaujinau telefono programinę įrangą, tai papildomai atsirado galimybė rašyti rusiškai! Bandžiau aiškintis ar galėčiau pridėti lietuvių kalbą, tačiau T9 žodynų telefonuose formatas yra uždaras, todėl pačiam tai „susikonstruoti“ nepavyko.

„Nokia“ gal ir kituose telefonuose T9 lietuviškas žodynas yra. Rekomenduoju paskirti keliolika minučių šios f-jos perpratimui. Kai suprasite, apsispręsite ar rašyti greitai ir su visomis raidėmis, ar rašyti šveplai, daug maigant, bet „kaip įpratęs“.

Jei susidomėjote, bet ko nors nesupratote, apie greitesnį rašymą lietuviškai galite dar paskaityti čia.

Komentarų nėra:

Apie mane

skype pseudonimas: rytumb